کلوچه اولین بار درقرن هفتم میلادی درایران (سیستان) پخته شد.کلوچه خرمایی دزفولی اعلا،یکی ازبهترین نوع کلوچه ها بوده که دربین دیگر کلوچه هاطرفداران زیادی دارد. این کلوچه خرمایی همانطور که از نام آن پیداست. مواداولیه تشکیل دهنده آن خرمااست. که این نوع کلوچه دزفولی دربازارایران انواع متفاوت ،باطعم های متفاوت،۰ همراه بازیره،دارچین،هل و…دارد.ازدیرباز مردم دزفول این کلوچه خرمایی رادرمراسمات وعروسیهای خود،ازآن استفاده می کردند.که نمادفرهنگ محلی این شهر بشمارمی آمد.
خصوصیات مهم کلوچه خرمایی ساده
مهم تریین خصوصیات کلوچه خرمایی ساده، استفاده آن ازموادتازه و باکیفیت درپخت این نوع کلوچه می باشد.مواد اولیه استفاده عبارتند از: روغن ،شکر، آردگندم میباشد. ویکی ازانواع خوراکی ها ومیان وعده های بسیارسلامت که درکنارچای می توان ازخوردن آن لذت برد. این محصول غنی از املاح بوده ونقش مهمی درپیشگیری ازابتدا به انواع سرطان هارا دارد.واین ماده غذایی شامل ویتامین های بسیار مناسبی میباشد. که کمک به رشدکودکان میکند.ومی تواندبهترین خوراکی برای مدرسه تمام دانش آموزان باشد. . درگذشته بسیاری از مردم دزفول به صورت دورگردی بافروختن کلوچه امرار معاش میکردند.ومردم این شهر چه مرد وچه زن باپختن این نوع کلوچه دزفولی بااستفاده از پخت سنتی، این نوع کلوچه را دراشپزخانه های خود داشتن که یک نوع خوراکی باطعم عالی وهمچنین باموادتازه سلامت آنان راتضمین میکرد.اماامروزه دربیشتر مواقع این کلوچه خرمایی دزفولی اعلا، درکارخانجات بزرگ بااستفاده از دستگاه های پیشرفته حتی بدون نیاز به حضور نیروی انسانی کاملا اتوماتیک پخته وبه شکل ها واندازه های متفاوت بابسته بندی های مدرن به بازارهای دنیا عرضه میشود.که به دلیل تولیدانبوه وباکیفیت وتازه بودن آن صادرات بیشتری به همراه دارد.وتمام مردم دنیا میتوانند نه تنها کلوچه خرمایی ساده بلکه تمام کلوچه های خرمایی دزفولی اعلا را بدون خرج اضافه وبدون واسطه ازبازارایران به صورت خرید مستقیم تنها باانتخاب محصول خود وسپس انتخاب روز موعود تنها باگذراندن مراحل قانونی محصول رادرمحل موردنظرشان بدون واسطه وخرید مستقیم تحویل بگیرند. همچنین صادرات کلوچه خرمایی باطعم بی نظیر آن، باعث رونق گرفتن اقتصاد این مرزوبوم شده است. کلوچه درکشور مادراشکال متفاوت ازجمله ساده ،مثلثی، اهوازی، کرمانشاهی، اصفهانی، گردویی، ورژیمی، و…تولید بیشتر این کلوچه ها حاوی مغزیجات هستند.و همچنین خرمای به کارگرفته درکوچه تأثیر زیادی درطعم آن دارد. خرمای باشیره ی فراوان باعث شیرین بیشتر درکوچه خرمایی میشود. همچنین کلوچه خرمایی به دلیل دارابودن خرما به عنوان ماده اصلی حاوی مقادیرقابل توجهی انرژی است. وهمینطور دلیل اصلی سفت بودن این کلوچه ها استفاده زیاد ازشکر میتواند باشد.
صادرات انواع کلوچه خرمایی دزفولی اعلا
- کلوچه های خرمایی دزفولی اعلا یکی ازمرغوبترین انواع کلوچه های ایرانی می باشد.که بخاطر این امر به صادرکردن بیشترین کلوچه خرمایی کمک چندانی میکند. بیشترین صادرات این نوع کلوچه خرمایی به کشور افغانستان میباشد.کشورعراق هم به دلیل اینکه مردمانش علاقه شدیدی به شیرینیجات دارند.ازجمله وارد کننده های کلوچه خرمایی ایرانی میباشند.